Ethem Sancak Vatan Partisi'ne katılıyor1 Ethem Sancak Vatan Partisi’ne katılıyor
Ciner Yayın Holding'in acı günü2 Ciner Yayın Holding’in acı günü
Eski Pentagon Müsteşarı: Erdoğan Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmeli3 Eski Pentagon Müsteşarı: Erdoğan Nobel Barış Ödülü’ne aday…
Sivastopol'daki Rus filosu karagahı İHA ile vuruldu4 Sivastopol’daki Rus filosu karagahı İHA ile vuruldu
Çin'de imalata karantina darbesi 5 Çin’de imalata karantina darbesi
E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türk firması Sök Denizcilik Şirketi’nin 2021 yılının Nisan ayında Brezilya’dan satın aldığı nükleer uçak gemisi Nae Sao Paulo’nun, söküm için İzmir Aliağa’ya getirilmesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçen ay izin vermişti.
Sözcü Gazetesi’nden Gökmen Ulu’nun haberine göre; Bilim insanlarının, söz konusu geminin söküm işlemlerinin çevreye ve halk sağlığına vereceği büyük zararlar hakkındaki uyarılarına rağmen bakanlığın onay vermesi kamuoyunda büyük tepki doğurmuştu. Bakanlık, tepkilere karşın geri adım atmadı. Aliağa Çevre Platformu ALÇEP, Nae Sao Paulo’nun 5 Ağustos’ta yola çıkarılacağını açıkladı.
5 AĞUSTOS’TA YOLA ÇIKIYOR
ALÇEP, çevre örgütleri, sendikalar, odalar ve gemi sökümü faaliyetinin tüm mağdurları olarak, nükleer uçak gemisi Nae Sao Paulo’nun Türkiye’ye getirilmemesi için uzun süredir mücadele yürüttüklerini vurguladı. 24 bin 200 ton ağırlığında, 265 metre uzunluğundaki gemiyi “Yüzen tehlikeli atık devi” olarak nitelendiren ALÇEP yöneticileri, Nae Sao Paulo’yu çekecek römorkörlerin Rio De Jenario Limanı’na ulaştığını belirtti.
ALÇEP, geminin ihracatına karşı örgütlendiği uluslararası çevre örgütlerinden, geminin 5 Ağustos’ta Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkarılacağını öğrendiklerini açıkladı.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEPKİSİ ARTTI
Bu habere tepkisini gösteren ALÇEP, “Tekrar etmek isteriz ki tüm bu hazırlıklar nafiledir. Anayasa’dan kaynaklı yaşam ve çevre hakkımızı kullanarak, içindeki tehlikeli maddelere ve işlemlerine dair envai şaibe olan bu geminin ülkemizde sökülmesinin karşısındayız” açıklamasında bulundu.
Ege Çevre Platformu EGEÇEP, Foça Çevre Platformu FOÇEP, İzmir Yaşam Alanları ve Polen Ekoloji Platformu’nun da imza koyduğu ALÇEP’in ortak açıklamasında şöyle denildi:
-Brezilya açısından ihracat, Türkiye açısından ithalat tehlikeli atıkların uluslararası ticaretini düzenleyen Basel Sözleşmesi, İzmir Protokolü, iki ülkenin ve geminin transit geçeceği ülkelerin ulusal çevre mevzuatına aykırıdır.
-Nae Sao Paulo bir semboldür. On yıllardır kapalı bir kutu gibi işleyerek işçileri, çocukları, denizi, toprağı, havayı zehirleyen gemi sökümü sanayiinde onlarca Nae Sao Paulo söküldü. Çok azını durdurabildik. Kanunu kullananlar, hızlı davranıp, sonrasında kazandığımız davalara konu radyoaktif ve zehirli gemileri sökmüşlerdi bile.
-Ama artık gemi sökümünün Aliağa’ya, İzmir’e, hurda metallerinin zehirli dumanlarının indiği tarım havzalarına verdiği geri dönüşsüz zararları, Türkiye’nin kat be kat üstündeki kanser oranlarını, üstü örtülen meslek hastalıklarını ve seri iş cinayetlerini kabul etmemek için birleşiyoruz.
-Karlar bir avuç şirkete, kalıcı hasarlar ekosisteme ve toplum sağlığına sistemini artık kabul etmiyoruz. Ekonomik büyüme ve istihdam dediğiniz karlarınızdır. Kaybettiğimiz sağlığımız, canlarımız, geleceğimizdir.
-Ne Sao Paulo gemisini ne bu şekilde sökülen dünyanın ıskartaya çıkarılmış, gözden çıkarılmış tehlikeli atık dolu yüzlerce gemisini ne de Aliağa’yı bir avuç şirketin karı için artarda yaptığı ağır kirletici sanayi yatırımlarını bu haliyle kabul etmiyoruz.
-Buradan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bir kez daha sesleniyoruz: Halka rağmen, konuyla ilgili ciddi uyarılarda bulunan bilim insanlarına rağmen verdiğiniz şartlı izini derhal iptal edin.
Bu izinler geminin sökülmesi halinde zehirlere doğrudan maruz kalacak bizler için de yok hükmündedir. Bu gemi buraya gelemez. Gelmemesi için de tüm meşru mücadele yöntemleriyle karşısında duyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.
-Aliağa dünyanın çöplüğü değildir. Buna izin vermeyeceğiz.
TIKLA BORSADA DÜŞÜK KOMİSYONLA İŞLEM YAPMAYA BAŞLA
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
” Brazilian aircraft carrier São Paulo ” … Bunu google aratın, okuyun, sonra gelin yorum yazın makarnacı tayfa 😀  İlkokul terk misiniz? araştırma yapmadınız mı ömrünüzde? 😀 onra değerli “rüyamda gördüm yorumlarınızı yazın ” 😀 
Bu gemi ilk değil yaklaşık bu tip 20 üzerinde gemi geldi gitti. bu gemi gündemn oldu. Ama gemi sistemlerinde nükleer atıklar mevcut. o bakımdan denizlere karışması ayda güvensiz ortamlarda sökülüp takılması risktir. Nükler atık demek, 50 yıl hastalık gen bozan metabolizma bozan atık kir demektir. O gemi atıklarını atacak bir ülke bir arasi bir yer bulamaz. Bİzim üzerimize bu pislikleri yıkıyorlar. Mesela nükleer reaktörlerde okuşan atıklar ABD de, dağların altında depolarda, arşvilenip mügürlü derin depolara atılıyor… Sızıntı olmasın diyede dua etip duruyorlar 😀 yani hiç bir ülke bu çöpleri almaz. Bizler ise 3 kuruşa böyle pislik atıkları ülkemize alıyoruz. Üzerine para iste, 5 -10 katınıda verirler 😀 bu iş TBMM tarafından denetimli özel askeri birimlerce kontrol altında evet kararı sonrası işlem yapılabilir olmalı. Milli ve ulusal güvenlik işi bu. Tam bir rezil durum. 
Ben malatyadan Tahsin. Diyorum ki bugemiyi onaralim tertemiz yapalim sonra Türk denizkuvvetlerine verelim .Çin rusyadan varmak ucakgemisini satinaldi önardi.simdi dünyanın enbuyuk.ucakgemisi.gelmesindiyenler bence vatanhayinidir..Türkiye in.uzmaniyokmu ensonkonusacaklar.gelmesindiyenler.
Milletin sızıntı eden nükleer atık zıdıran ömrü bitmiş gemisini ne edeceksin ? nükleer çöp olmuş. Saçma sapan fikirlerde hep ilim bilim öngürü dünyadan haberi olmayanlardan geliyor 😀 google da kaç dakika araştırma yaptın nükleer gemiler ile ilgili ? 😀 sabah uyandım, rüya gördüm, aklıma bişe geldi 😀 yahu bu iş ciddi iş ve uzman görüşleri ile şekillenebilir 😀 Zırva zırva fikirler. Ömrü biten gemi avlanan gemidir. Gemi 1963 Fransız malı. Aarıza edince Brezilyaya gazladılar. Brezilyada hep arıza yapan bu gemiden bıktı ve hurdaya ayırdı. Zırt pırt bozuluyor 3 ay görev 3 ay tadilat. 10 yıl böyle kullanıldı şimdi hurda oldu 😀 cahiller çok 
Çok isabetli ve basiretli bir yorum olmuş, tebrikler!  Aşağıdaki soytarı bildim bileli soytarıdır. Dikkate alınacak bir tarafı yok.
Ozaman aligaya gelde sen zehirlen..nasil bir kafa var sende çok değişik bisey sin.
Bilgi sıfır fikir bin.tipik makarnacı.
Şu sozcü gazetesi kadar odundan bir gazete gormedim. Her zaman milleti velveleye veren hain bir siyaset izleyen gazete. Bizim vatandasta pesinden gider. Siz bu sektor hakkinda ne biliyorsunuz? Yani asbest hakkinda zararlari, ya da bu gemide asbest, pcb,hbcdd,pbb vb gibi maddeler varmi yokmu? Testi nasil yapilir? Yapildimi? Yani daha bircok soru cevabini arastirmadan siz sozcuyu takip edin!! Sanki biz copluk bir ulkeyiz gelen gecenin artik malini alalim. Kime hizmet ettigi belli olan bu pislik gazeteyi s…….m
Bence sökerken projelendirelim sonra bakarsın daha güzelini yapar dünya turu atarız. Külfeti nimete dönüşsün para ile alamayacağımızı kendi tersanelerimizde yaparız
Hazır uçak gemisi ayağımıza geliyor. Modernize edin kullanın işte.
Tersine mühendislik ile neden olmasın.
Yollayanlar salak ya bilmiyorlar onu.
Aliağa sakinleri bu gemiyi limana sokmazlar.
Oraya gelmeyecek zaten!  Deftersizler asla yerini bilemeyecek!
para için neler yapılıyor……….
kalmadı koca dünyada başka bir yer illa buraları mahvedeceksiniz değil mi iş bilmez paradan başka bir şey düşünmez yaratıklar…
Borsa GündemTüm hakları Gündem Medya Grubu’na aittir.
Borsagundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:42)

source

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


hack forum hack forum hacklink hacklink panel cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı saricahali.com.tr cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı evden eve nakliyat ofis taşıma seo hizmeti Onwin yagnatourism.com tatilmoni.com Marmaris casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom vds Bahis Siteleri onwin Diyarbet google.com.tr
 hacklink panel hacklink al hacklink sollet hdxvipizle Paycell bahis siteleri ftn ile yatırım yapılan siteler Asper casino giriş Yabancı dizi izle Deneme bonusu veren siteler holiganbet jojobet jojobet giriş nakitbahis nakitbahis giri Yabancı dizi Poker siteleri galabet Bitcoin crypto news crypto imajbet
hack forum hack forum hacklink hacklink panel cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı saricahali.com.tr cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı evden eve nakliyat ofis taşıma seo hizmeti Onwin yagnatourism.com tatilmoni.com Marmaris casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom vds Bahis Siteleri onwin Diyarbet google.com.tr
ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino ByCasino
Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet
Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet
Onwin Onwin Onwin Onwin Onwin
Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet
Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet
hack forum hacklink panel hacklink hacklink cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı saricahali.com.tr cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami avizesi cami avizesi cami süpürgesi cami süpürgesi cami ısıtma cami ısıtma evden eve nakliyat ofis taşıma seo hizmeti Onwin Rulet Casino Slot Oyna Bahigo 1xbet Deneme bonusu Bahis siteleri Maç özetleri Bahsegel Canlı Casino Siteleri Sweet Bonanza Blackjack Casino Rulet Oyna Canlı Casino takipçi satın al exeboost.com smm panel santenette.com yagnatourism.com tatilmoni.com vds sunucu google.com.tr
Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Royalbet Betist Ramobet Bahis Forum Betandyou Madridbet onwin
Deneme bonusu Deneme Bonusu veren siteler