HDP'li Temelli'den küstah tehdit1 HDP’li Temelli’den küstah tehdit
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim2 Benzin ve motorine zam, otogaza indirim
Ali Koç'tan taraftara uyarı: Uyanın artık3 Ali Koç’tan taraftara uyarı: Uyanın artık
Korsan radyo ile cezaevine şifreli talimat4 Korsan radyo ile cezaevine şifreli talimat
Milyonlarca vatandaşın gözü bu toplantıda5 Milyonlarca vatandaşın gözü bu toplantıda
E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini yüzde 13’e düşürdü.
TCMB, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 7 toplantısında faizi sabit bırakmıştı.
Merkez, ağustos ayında beklentilerin tersine 100 baz puan faiz indirimi gerçekleştirdi.
TCMB’nin bir sonraki toplantısı 22 Eylül’de gerçekleştirilecek.
Jeopolitik risklerin dünya genelinde iktisadi faaliyet üzerindeki zayıflatıcı etkisinin artarak sürdüğünün belirtildiği karar metninde, “Önümüzdeki döneme ilişkin küresel büyüme tahminleri aşağı yönlü güncellenmeye devam etmekte ve resesyonun kaçınılmaz bir risk faktörü olduğu değerlendirmeleri yaygınlaşmaktadır. Türkiye’nin geliştirdiği stratejik nitelikte çözüm araçları sayesinde temel gıda başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının olumsuz etkileri azaltılmış olsa da uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artış eğilimi sürmektedir. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğu ile işgücü piyasalarındaki katılıklara bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini vurgulamaktadırlar. Ülkeler arasında farklılaşan iktisadi görünüme bağlı olarak gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikası adım ve iletişimlerinde ayrışma devam etmektedir. Finansal piyasalarda artan belirsizliklere yönelik merkez bankaları tarafından geliştirilen yeni destekleyici uygulama ve araçlarla çözüm üretme gayretlerinin sürdüğü gözlenmektedir.” denildi.
Duyuruda, yılın başındaki güçlü büyümenin dış talebin de olumlu etkisiyle ikinci çeyrekte de sürdüğü hatırlatıldı. İstihdam kazanımlarının benzer ekonomilere göre daha olumlu seyrettiği ifade edilen duyuruda, özellikle istihdam artışına katkı veren sektörler dikkate alındığında büyüme dinamiklerinin yapısal kazanımlarla desteklenmekte olduğunun görüldüğü bildirildi.
Büyümenin kompozisyonunda sürdürülebilir bileşenlerin payı artarken, turizmin cari işlemler dengesine beklentileri aşan güçlü katkısının devam ettiği vurgulanan duyuruda, şunlar kaydedildi:
“Bunun yanında, enerji fiyatlarındaki yüksek seyir ve ana ihracat pazarlarının resesyona girme olasılığı cari denge üzerindeki riskleri canlı tutmaktadır. Cari işlemler dengesinin sürdürülebilir seviyelerde kalıcı hale gelmesi, fiyat istikrarı için önem arz etmektedir. Kredilerin büyüme hızı ve erişilen finansman kaynaklarının amacına uygun şekilde iktisadi faaliyet ile buluşması yakından takip edilmektedir. Ayrıca, son dönemde belirgin şekilde açılan politika-kredi faizi makasının parasal aktarımın etkinliğini azalttığı değerlendirilmektedir. Bu çerçevede Kurul, makroihtiyati politika setini, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçlarla daha da güçlendirmeye karar vermiştir.”
Para Politikası Kurulu metninde şu ifadeler kullanıldı:
Enflasyonda gözlenen yükselişte; jeopolitik gelişmelerin yol açtığı enerji maliyeti artışlarının gecikmeli ve dolaylı etkileri, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışların oluşturduğu güçlü negatif arz şokları etkili olmaya devam etmektedir. Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın güçlendirilmesi için atılan ve kararlılıkla uygulanan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesiyle dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir. Bununla birlikte, üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergeler iktisadi faaliyette bir miktar ivme kaybına işaret etmektedir.
Faiz indiriminde sanayi üretimindeki ivme ve istihdamdaki artış gerekçe gösterildi
Küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması önem arz etmektedir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesine karar vermiş, mevcut görünüm altında güncellenen politika faiz düzeyinin yeterli olduğunu değerlendirmiştir. Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan kredi, teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir.
TCMB’nin, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceği vurgulanan duyuruda, “Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin ve döviz rezervlerindeki artış eğiliminin sürmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır.” değerlendirmesine yer verildi.
Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edecektir.”
Dolar 18 lirayı aştı
 
Borsada ‘faiz’ etkisi
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
herkes gider düzüne merkez gider tersine,hiç bişey yapmasaydın dolar zıplamıyacaktı,hangi mantık var sizde
İsrail ile barışmak olumlu bir gelişme. Filistin ile boşa zaman kaybedildi.
Ucuz işçilik ve alım gücü bitti paramiz degersizlesti Avrupalıların ucuz işçileri ve hizmetkarı olacaz
sizi gidi dolarcılar sizi…kim inanır bu yalancı çobanlara
Vatan, millet, bayrak, ezan, kitap, birlik, bütünlük, egemenlik, bismillah. şükür.
herkes faiz artacak derken inanılamayacak karar çıktı faiz düşürüldü
Dağıtılacak yeni ucuz krediler en azından üretim yapan gerçek dürüst doğru işe yarar  takibi yapılabilecek yeri yurdu işi belli iş adamlarına dağıtılsın 
Kredi alacak olan, ihracatçıdır. İhracatçı bilançosunu sunar kredisini çeker. kredi çeken ihracat eder. Ülkeyde DOLAR SOKAR. Dolar karşılığı = Türk Lirası basılır. Sistem ve mantık döviz girdisine dayalı YABANCI PARALAR. Böylece, TL basılır, dışarıdan imfden, yada dış devletlerden BORÇ. DOLAR PARA ALINMAZ.  Ucuz ülkeye yabancı para gelir. Turizmden gelir, ucuz Türkiye Değerli paraları ülkesine getirir. Böylece kaynak oluşturabilir kendine hükümet. Program seçim programı, Bu kadar basit bir anlayış olduğuna göre. Seçime kadar giden bir program… Milletin parayıda alırsın Tl korumalı döviz hesabına çekersin. TL kiltlenince hesaplarda, dolaşımda azalan TL yerine basar kredi dağıtırsın. Gelişme yok, anca gün kurtuluyor.
Git bankalardan kredi talebinde bulun bakalım yüzde kaçtan verirler ondan sonra gel burda tekrar yaz. MB neden faiz indirdi biliyormusun? Maksat ucuz kredi değil zira artık MB yi kimse takmıyor, onlar sarayın emir kulları . Enflasyon yüzde yüzleri geçmiş sen faizleri sıfıra indirsen ne yazar.
KGF lere para basmaya ultra enflasyona ucuz kredi kullanma şansını elde edenlere enflasyondan yararlananlara diğerlerinden servet aktarmaya devam.
Normalde faiz indirimleri bankaları pozitif etkiler şimdi haber düşünce bankalar çakıldı herkes diyor ki ne alaka,ne olacak dipten alıp veya bir hafta önceden alıp dört nala gidenleri indirdiler hepsi bu yarın yine devamle modundA olurlar malı topladılarsa yoksa bir gün daha aşağı sonra tam gaz yukarı yabancı gelirse bankadan başka bir sey almaz…!
Orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 demiş yazıda.. Bu Akp zihniyetine göre imkansız bi hedef.. Yatırım tavsiyesi değildir.
Farklı haber denk geldi. Çin parasal daralmayapıyor. ABD nin olası Tayvan- ABD ilişkileri, ABd firmaları ile ortaklıkları, bazı fabrika vb kurulum ve şubelerin ABD ye açlışması gibi adımlara karşılık, Çin ne olur/ne olaz diye parasal daralmaya gitmiş. Çin firmalarının kredi bazlı derli toplu olması, alacak/borç vb dengelememesi… ABD gerilimleri ile dünyada şirketlerinin daha sağlam olması için vb. vb. Peki ya biz ? parasal gneişleme. bol bol faizli krediler… kredilerin masrafı mal maliyet ve üretime girince otomatikman fiyat artışları ve artanenflasyon… ucuzlayan ülkeyere giren dolar, turist ,vatandalık alanlar vb… sonuç ? usd karşılığı basılan TL … 😀 bu ne seçim ekonomisi.. etraf ateş çemberi iken bu kadar kredileşme, ağır masrafla hemde dış tehdide açık ekonomi bu… Allaha emanet
Akbank la ilgili bilgisi olan varmı? Faiz indirimi sonrası iflas mı edecek? 10,79- 11.60 Tamam bir hisse çıkarda inerde 81 kademe nedir ya? Hayır açığa satış kontratları mı fazla? Banka indirimi mi beğenmedi? Kim niye aldı neden satıyor. Düşük faiz bilançoda rekor kar demek değil mi? Fiyatlamalar ve borsa hareketleri inanılmaz saçma. Borsayı anlamıyorum tamamda bu kadar göze soka soka insana zulümde yapılmaz.
Faiz en çok Kütahyamızı etkiliyor
arkadaşlar faizin düşmesi borsaya yarar yanlış yorumlara aldanmayın.
Habere bak. MB faizi indirdi. Bu kararı kimin aldığı belli. MB başkanı yalnızca alınan kararı duyurmakla görevli bir memur. Bunlar basit bir kararı bile alamaz. Komik olmayın.
Artık kılıçdaroğluda aday olsa sıkintı yok.
Ky donsuz yatar malsiz yatmaz🙂
Hiçbir insan alınan kararlar nedeniyle, sıkıntı yaşamayı hak etmiyor. Ekonomik sıkıntı Avrupalı’nın yaşam standartlarını neden bizim kadar etkilemiyor. En kötüsü Dinimiz bahane edilerek baskılama yöntemiyle ikna edilmeye çalışıldığını hissediyorum. Şahsen artık inanmıyorum. Ben artık bu ekonomi politikaları ve dolar alanların zenginleştiği bir sistemle devam etmek istemiyorum.
Enflasyon yangınına akp benzin döktü ateşe körükle gitmektir bu faiz indirimi
Paranın dini imanı olmaz belki, ama ahlakı olur. Bu kararları alırken borsaya yatırım yapanları düşündünüz mü? Bu kadar bencil ekonomi kararları alınmamalıydı. Sadece kağıt üzerinde görselde yer alan bilgilerin Allah nezdinde bile hükmü yoktur. Tüm ekonomi ve iktisat sorumluları ağır vebal alıyorlar. Olan yine ufak yatırımlarını borsaya getirene oluyor. Bu kadar huzursuzluk normal değil.
parasını TL olarak bankaya koyana banka %13 faiz verecek, banka merkez bankasından %13 un altında faizle borç para alacak ama bankalar vatandaşa %30-40 faizle kredi verecek. Yesinler sizin algınızı. Biz de inandık dimi faizler düştü. Hadi bakalım bankaya gidiyorum bakalım hangi banka beni faize ezdirmeyecek?.
GÜZEL GİDİYORSUNUZ 4 BANKA KÖŞEYİ DÖNEN FAİZ BATAKLIĞINDA MİLLET BU KAFAYLA GİDİN
israil ile barıştıktan sonra bankaların merkez bankasından daha ucuza borç almasına imkan veren faiz düşüşü. çok manidar
beyin bedava
Çok güzel oldu. Ülke şahlanışı sürüyor. Cebindeki para bugün kaç para eridi.
Bile bile bu kadar olmaz hiç mi memleket sevgisi yok
Piyasada fiyatlar ve enflasyon da yüzde onüç olmalı. Bu olmuyorsa aracın nereye gideceğini kahin bile hayal edemez.
Hedef 2023 tam bağımlı Türkiye
Enteresan kkm çiler yaşadı ,ülke son kalan ulusal serveti hızla çöküşle kkm  cinlere kaydiriyo huhohhuhaavdunyada başka örneği yok akapa parti rejimi enteresan 
İhaleler usd ile strateji liralaşma…   yatacak yeriniz? Bence yok…
Bir kurum biliniyor yatandaşı soymuştu.. Şimdi aracı kurumlar ile bankaların yatırım birimlerinde soyma kervanına katılmış. Saat 12 /01 arası iki haftadır ralli yapan banka hisselerinde neden satışa geçtiler. Hep soru işareti
Demek ki dövizdeki yükselişin arkasındaki gerçek buymuş. Faiz indirimi olacağını bilenler dövize çöreklendiler. Bakalım ne olacak. Bu merkezde döviz var demek ki saldırıyor. Görelim bakalım ne olacak.
şok karar mı 🙂
TBRK. FAİZ NEDİR. PARASI OLANIN CİBİNE BEDAVA KULLUNIM BEDELİ VERME İŞİ,. GEÇECEN ONLARI.HELAL FAİZ ÜLE BÜLE BİTECEK GİBİ ARTIK.
bu kafada sizin gibiler ülkeyi dövize bağımlı hale getirdiler
Milletin borsada yine içinden geçtiler. Tam batırsınlar bizi. Bıktım doların emtianın çıkmasından yazıklar olsun. Bankalarla beraber hepimizi batırıyorsunuz. Kafayı yiyeceğiz bu ekonomiye nasıl bakış açısı.
bir ülke nasıl istiyerek batırılır bunu görüyoruz
Borsa yamulur artık
yüzde 13 faizle para veren hangi banka var.
( yanlislikla gondere basinca yarim kaldi) ne haliniz olursa olsun,!!!!!!! Super olaylar. Emekliye 3500 tl lutfunda bulunanlara OY YOK
Ekonomi durağan olmasın, ekonomi durmasın, soğumasın, yoksa daha kötü olacak mantığı ile Tamamen iktisadi kurallar dışında, siyasetin progrmaını desteklemeyi tercih etmiş… Doğdurur, yanlıştır bişe demiyorum . Tek merak ettiğin PROGRAM ne kadar doğru ? ki, büyün Kurumlar Tuik, merkez, sanayi, vb bakanlıklar PROGRAMI destekliyor ? …. Peki akıllarda bir deli soru. PROGRAM ne kadar doğru ? …. İşte en büyük soru bu oluyor. program zaten siyasi. program seçim ekonomi modeli, seçimler egiderken işsizlik olmasın, kirediler ile büyüyelim vb… Bence israil, mısır, esad, vb el sıkışmasının, sıcak para girdisi ve pozitifliği karşılığında böyle bir puan indirimi oldu. Çünkü globalde komşular ile iyi olmak, sorunların yarı yarıya masada çözülmesi demek oluyor. Aklıma gelen tek bu. Merkez,,, görevi dışında  ilgili konvoya girmiş , diğer kurumlar gibi ilerliyor…
Iste böyle emekcinin temel gidalari yukseldikce yukselsin , nasil olsa dolara mi bagli fiyatlar , dolarlami maas aliyoruz diyen ekonomi bakani birden gorevi birakip gitsin ne hal
Borsa tam yol devam
Öyle gözükmüyor ama
Borsa GündemTüm hakları Gündem Medya Grubu’na aittir.
Borsagundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (20:22)

source

By admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


hack forum hack forum hacklink hacklink panel cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı saricahali.com.tr cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı evden eve nakliyat ofis taşıma seo hizmeti Onwin yagnatourism.com Tatil Marmaris Marmaris casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom eloboost vds Bahis Siteleri Diyarbet google.com.tr
 hacklink panel hacklink al hacklink sollet hdxvipizle jojobet casibom
hack forum hack forum hacklink hacklink panel cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı saricahali.com.tr cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı evden eve nakliyat ofis taşıma seo hizmeti Onwin yagnatourism.com Tatil Marmaris Marmaris casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom casibom eloboost vds Bahis Siteleri Diyarbet google.com.tr
onwin onwin onwin onwin onwin tipobet tipobet tipobet tipobet tipobet
Onwin Onwin onwin Onwin giriş Onwin giriş onwin giriş Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet giriş Sahabet giriş Sahabet giriş Sahabet giriş Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Giriş Starzbet Giriş Starzbet Giriş Starzbet Giriş Starzbet Giriş Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Giriş Tipobet Giriş Tipobet Giriş Tipobet Giriş Tipobet Giriş
bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino bycasino onwin onwin onwin onwin onwin Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Sahabet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Starzbet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet Tipobet
hack forum hacklink panel hacklink hacklink cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı saricahali.com.tr cami halısı cami halısı cami halısı cami halısı cami avizesi cami avizesi cami süpürgesi cami süpürgesi cami ısıtma cami ısıtma evden eve nakliyat ofis taşıma seo hizmeti Onwin Rulet Casino Slot Oyna Bahigo 1xbet Deneme bonusu Bahis siteleri Maç özetleri Bahsegel Canlı Casino Siteleri Sweet Bonanza Blackjack Casino Rulet Oyna Canlı Casino takipçi satın al exeboost.com smm panel santenette.com yagnatourism.com tatilmoni.com vds sunucu google.com.tr
Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Casibom Royalbet Betist Ramobet Bahis Forum Betandyou Madridbet onwin
Deneme bonusu Deneme Bonusu veren siteler